tisdag 3 december 2019

Portföljerna i november månad, 2019.

Nu har samtliga bolag i familjens portföljer rapporterat och det har sett över hela rapportperioden varit godkända rapporter från våra bolag. Ingen direkt succé men inte heller något riktigt bottennapp, bortsett från Dedicare B som återigen presenterade en sämre omsättning och lönsamhet, vilket ledde till att aktien nu har 
lämnat våra portföljer.

Det är nu också lite drygt en månad sen jag återgick till jobbet så nu är allt åter till det normala. Sambon är för tillfället hemma med vår dotter i väntan på att vi ska skola in henne på förskolan i januari. Ytterligare en nyhet i portföljerna är att det kommer bli ett nytt barnsparande då det kommer ett tillskott i familjen i början på nästa år =)! Spännande! 

November har utdelningsmässigt varit rätt så skralt. Det har kommit in lite små summor här och där från våra innehav. Vi ser också redan nu att december månad inte kommer att inkassera några höga summor i utdelning från våra aktier. Det är ju dock fortfarande samma sköna känsla när man fått en notis från Avanza där det står att vi har fått utdelning. 
Vi har ju som tidigare nämnt uppnått årets mål vad gäller utdelning då vi passerade 4800 kr i oktober. Utdelningarna som trillade in under november månad uppgick till 357 kr. Med dessa hundralappar så har vi totalt under året fått 5325 kr i utdelningar. 
Nedan ser ni grafen över hur många procent som min utdelning i min egna portfölj ökat med från förra året, 183 %! Satsningen med att stuva om i portföljen och enbart inrikta mig på utdelningsaktier har givit frukt, samt att vi nu månadsvis ökar på vårt innehav. Det är väldigt inspirerande med denna typ av grafer som så tydligt visar att ens ökande investerade pengar "bär frukt"! 


Undertecknads utdelningsökning!


Som vi tidigare nämnt här på bloggen så är nästa års mål i utdelningsväg att samtliga portföljer totalt ska inkassera 14 000 kr i utdelningar (Snitt 1166 kr i månaden). Det är ett högt ställt mål men med ett stort sparande varje månad och förhoppningsvis ett par utdelningshöjningar från några bolag så är det ett mål vi bör kunna nå.

Utdelningarna under november månad kom enligt nedan:

Min portfölj (247,50 kr):
Northwest Healthcare Properties REIT 29kr
Gladstone Investment 30 kr
Realty Income Corp 6,5 kr
Svolder B 78 kr

Investor A 104 kr


Dotterns portfölj (18,75kr):

Svolder 10,75 kr

Investor A 8kr

Sambons portfölj (81kr):

Investor A 68 kr

Svolder B 12,90 kr 

Det totala innehavet i samtliga portföljer uppgår nu till 171 581 kr minus lånade pengar (19 989 kr) = 151 592 kr. Det är precis som tidigare tack vare nya insättningar och lite kursuppgång ett nytt "all time high" för familjens portföljer!

Vi har alltså nu uppnått vårt andra mål med vårt sparande i år, att ha 150 000 kr investerat i utdelningsaktier, sjukt skoj och fort går det! Förhoppningsvis håller vi oss över 150 strecket ända fram till nyår! Innan dess så kommer det ju även bli en del nya insättningar i och med att december lönen trillar in. 
Vi har även denna månad nått vårt mål om att investera 10 000 kr i aktier varje månad. Nu hoppas vi att vi kan avsluta lika bra i december!

Nedan ser ni grafer hur familjens olika portföljer presterat under månaden:

Sambons ISK.


Sammanslagning av Dotterns KF, min egna ISK samt den utländska portföljen.

Det har också blivit lite nya inköp och några sälj i samtliga portföljer. 
I min egna portföljer har det skett ett par sälj och rätt många köp. Vi har sålt Dedicare som jag tidigare nämt pga av en sämre vinsttillväxt och omsättning vilket gör att jag tror att en utdelningssänkning är att vänta till nästa år, men jag bara spekulerar. Jag har även sålt av Hemfosa Fastigheter efter budet, för att få loss kapital och investera i andra innehav. 
Detta har lett till att det plockats in en ny fastighetsaktie i portföljen och det är Hufvudstaden A som med sin fina utdelningshistorik var ett givet val. 
Utöver detta köp så har jag enbart utökat i befintliga innehav så som Svolder B, Latour B, Selvaag Bolig, Nobina eWork Group, Swedbank, XACT Högutdelande och Investor A. Jag börjar bli mer och mer tillfreds med mina innehav i min portfölj och under kommande månader så ska det framförallt utökas rejält i Investmentbolagen samt den utländska portföljen (månadsutdelarna). Köpen i ovanstående bolag har varit mellan 500 - 3000 kr. 

I dotternsportfölj har det skett ett par förändringar, även hon ha sålt av sitt innehav i Hemfosa Fastigheter. Inköpen till hennes portfölj ahr bestått av att utöka sitt innehav i Latour B, Castellum och Svolder.

Även i Sambons portfölj har det både skett köp och sälj. Hon har utökat sina innehav i följande bolag Thule Group, Investor A, Svolder B, eWork-group och Castellum. Ny aktie i även sambons portfölj är Hufvudstaden A. Hennes sälj i sin portfölj har varit Hemfosa Fastigheter en aktie som har gett samtliga portföljer en fin vinst! :) 
Precis som tidigare har hon courtagefritt upp till 50 000 kr investerat på Avanza vilket möjliggör att hon gör små inköp i många bolag.

Vi vill också återigen slå ett slag för refunder som är en "cashback" sida där du får återbäring på köp som du gör online, dock endast i butiker som är kopplade till dem. Tanken med att vi blir medlemmar här är ju inte för att handla mer, utan tanken är ju att man kan göra sina inköp via refunder och på så sätt få tillbaka lite pengar. Tanken med återbäringen från de onlineköp vi gör är att vi ska investera de återbetalade pengarna på börsen. Det blir alltså en extra slant då och då utöver de 10 000 kr per månad som är vårt mål. Är du inte medlem i refunder så tycker jag att du ska bli det. Använda dig gärna av länken nedan och bli medlem redan idag! Länken ger dig 50 kr så fort du genomfört ditt första köp och den ger oss en liten extra slant då du använt dig av vår länk (sponsrad länk). Tack på förhand!

www.refunder.se/b/Utdelningsfamiljen

Följ också gärna vårt Insta-konto där vi uppdaterar dagligen om inköp, sälj och utdelningar mm! https://www.instagram.com/utdelningsfamiljen/?hl=sv


Ett förtydligande: Att ett bolag finns med i min portfölj eller inhandlas av mig är ingen rekommendation om att du ska köpa den. Bilda dig alltid en egen bild av ett bolag innan du väljer att investera.

På återseende/ Utdelningsfamiljen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Portföljerna i februari månad, 2020!

Årets andra månad är nu avslutad och den slutade ner rätt så kraftigt på grund av på en ökad Corona-oro! Börsen tappade hela den fina uppgån...