måndag 30 december 2019

Portföljerna i december månad, 2019.

Nu går året mot sitt slut och vi kan verkligen blicka tillbaka på ett riktigt bra år på börsen för vår egen del. Innan vi summerar ihop året så återstår det att summera ihop december månad.

December har inte inneburit några oväntade utdelningar. Det utdelningar som våra portföljer har fått har kommit från våra tre månadsutdelare (Northwest Healthcare Properties, Realty Income och Gladstone Investment Corp).
Men som sagt vi får vara nöjda med det lilla som vi får in i dagsläget. Till nästa år är förhoppningen att vi minst fördubblat vad vi får i månaden från våra månadsutdelare, återstår att se om vi lyckas nå dit.

Utdelningarna i november kom enligt nedan:

Min portfölj (115 kr):

Northwest Healthcare Properties REIT 28,5 kr
Gladstone Investment Corp 80 kr
Realty Income Corp 6,5 kr

Det är i nuläget enbart min portfölj som har månadsutdelare vilket gör att det också bara är jag som inkasserat utdelning i december. Sambon har precis öppnat upp en kapitalförsäkring, så inom kort kommer hon också äga ett par månadsutdelare.
Vi gillar ju själva idén om att ha utdelning hela året runt, men vi får inte stirra oss blint på detta utan det måste vara stabila bolag som får plats i våra portföljer!

Nu kan vi även summera årets totala utdelningar som landade på 5440 kr. Det blev ett par hundralappar över vårt mål på 4800 kr i utdelningar. Förhoppningen är ju att vi till nästa år ska nå 14 000 kr i utdelningar. För att nå detta mål kommer det krävas att vi investerar en hel del varje månad på börsen under nästa år.
Nu ser vi redan fram med spänning gentemot våren och alla de utdelningar som kommer att trilla in på våra konton!

Det totala innehavet i samtliga portföljer uppgår nu till 190 749 kr minus lånade pengar (19 963 kr) = 170 786 kr. Från novembers sammanräkning har portföljerna ökat hela 19 164 kr, vilket är smått fantastiskt i våra ögon sett. Lite mindre än hälften av ökningen kommer ifrån insättningar gjorda i december. Totalt insatt denna månaden landade på runt 8000 kr vilket är något under de 10 000 kr vi har för avsikt att sätta in varje månad. Men det är bara jul en gång per år och då vill man ju även handla lite härliga julklappar till nära och kära!

Hur har då våra portföljer presterat under december månad:
Sambons ISK, december 2019.

Dotterns ISK, december 2019.

Min Kapitalförsäkring, december 2019.

Min ISK, december 2019.

Min ISK extra inkomst, december 2019.

Som ni ser så har det överlag varit en helt fantastisk månad där samtliga portföljer förutom den utländska portföljen slagit OMX 30. Den utländska portföljen har dippat på grund av Gladstone Invesment Corp som droppat en hel del i december. Har inte lyckats hitta anledningen till detta ännu.... Nu är det bara att blicka framemot 2020 och hoppas på ett fortsatt gott börsklimat!
Det har precis som tidigare månader gjort en del inköp. Inget sälj denna månad utan enbart inköp.
I min portfölj så har det utökats i följande bolag XACT  Högutdelande (10 st), Stora Enso R (9 st), Selvaag Bolig (12 st), eWork Group 10 st och Maha Energy 20 st. Orsaken att det är just dessa bolag som jag utökar i är att få en mer jämnviktad portfölj. Detta är något som jag även kommer att fortsätta med i början på 2020.

I dotterns portfölj så blev det ett köp och det var i Telia som hon utökade sitt innehav i med 11 aktier. Lite spännande är att dottern redan i utdelning under nästa år kommer ha en "månadspeng" på cirka 50 kr i snitt. Blir spännande och hennes portföljs framfart under de kommande 20 åren och se vart vi hamnar! =)

I sambons portfölj blev det också en hel del köp. Hon utökade sina innehav i Svolder B (3 aktier), Resurs Holding (2st) samt eWork Group 5 st. Hon plockade även in ett nytt bolag i portföljen Coca-Cola. Hon/vi har under ett tag sneglat på att plocka in Coca-Cola i portföljen för att det är "livetsdryck" enligt henne. Det skadar ju inte heller att Coca-Cola är ett av de bolag som hör till Dividend Kings som är ett samlingsbegrepp för bolag som har höjt sin utdelning varje år i 50 år! Så detta bolag passar väl in i vår strategi om att äga stabila utdelningsbolag.

Vi har även ett par ytterligare Dividend Kings på vår bevakningslista och det är Colgate-Palmolive och Johnson & Johnson. Troligtvis kommer dessa två bolag att plockas in i åtminstone min och sambons portfölj under våren.

Nästa inlägg kommer bli en årskrönika om hur det gått för Utdelningsfamiljen under det gånga året!

Vi vill passa på att önska er ett Gott Nytt år!
På återseende!
/Utdelningsfamiljen



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Portföljerna i februari månad, 2020!

Årets andra månad är nu avslutad och den slutade ner rätt så kraftigt på grund av på en ökad Corona-oro! Börsen tappade hela den fina uppgån...