onsdag 5 februari 2020

Portföljerna i januari månad, 2020

Årets första månad är avslutad och vi är mitt uppe i en mycket spännande rapportperiod! Förhoppningsvis kan det bli lite positiva utdelningshöjningar från våra bolag.
Vi är ju numera fyra medlemmar i Utdelningsfamiljen då vi fick en son i början på det nya året =)! Spännande med en ny Utdelningsjägare i familjen!

Januari har inte inneburit några oväntade utdelningar. Det utdelningar som våra portföljer har fått har kommit från våra tre månadsutdelare (Northwest Healthcare Properties, Realty Income och Gladstone Investment Corp).
Kan redan säga nu att enligt vår prognos kommer januari månad vara våran sämsta månad utdelningsmässigt under året och det med råge dessutom! i februari, mars, april och maj ska vi förhoppningsvis kunna nå ett snitt på över 1200 kr dessa fyra månader.

Utdelningarna i januari kom enligt nedan:

Min portfölj (73 kr):

Northwest Healthcare Properties REIT 29 kr
Gladstone Investment Corp 38 kr
Realty Income Corp 6,5 kr

Det är som jag tidigare sagt enbart min portfölj som har månadsutdelare vilket gör att det också bara är jag som inkasserat utdelning i januari. Sambon har precis öppnat upp en kapitalförsäkring, så inom kort kommer hon också äga ett par månadsutdelare. Hon har för tillfället enbart en aktie där, utdelningskungen Coca-Cola Co.
Vi gillar ju själva idén om att ha utdelning hela året runt, men vi får inte stirra oss blint på detta utan det måste vara stabila bolag som får plats i våra portföljer!

Totalt under året (januari) har vi då alltså fått in 73 kronor, vilket är något lägre än vad vi fick in 2019. Detta beror på att Hemfosa delade ut i januari förra året. Hemfosa Fastigheter sålde vi av under hösten efter budet som kom från SBB, därav ingen utdelning från Hemfosa i år.

Det totala innehavet i samtliga portföljer uppgår nu till 201 034 kr minus lånade pengar (19 805 kr) = 181 229 kr. Från decembers sammanställning är det en ökning med strax över 11 000 kr den största delen av denna ökning står nya insättningar för. Totalt insatt denna månaden landade på 10 167 kr vilket är i princip i linje med vårt mål om att investera 10 000 kr i månaden på aktiemarknaden. Nästa månad kommer det bli något tuffare att komma upp i detta mål då jag varit hemma på grund av att sambon har varit sjukskriven efter förlossningen vilket kommer påverka inflödet av pengar under februari!

Hur har då våra portföljer presterat under januari månad:


Sonens ISK, januari 2020.

Dotterns ISK, januari 2020.

Min ISK+Kapitalförsäkring,  januari 2020.

Sambons ISK+Kapitalförsäkring, januari 2020.

Januari månad har varit positiv i familjens portföljer ifall vi bortser från Sambons portfölj. I och med att hennes portfölj inte är helt jämnviktad, så har Resurs Hoolding och Maha Energy varit sänken i hennes portfölj. Förhoppningsvis vänder dessa två bolag sin börstrend under februari då det fortfarande är två bolag som vi tror starkt på under 2020! I skrivande stund så har februari månad börjat riktigt bra för familjens portföljer! Vi följer med spänning hur kommande rapporter påverkar våra bolag!

Månadens inköp har varit enligt följande, i min portfölj så har det utökats i följande bolag XACT  Högutdelande (4 st), SolTech Energy Sweden (30 st), Latour B (9 st), Investor A (1 st), Industrivärden C (2 st), Svolder B (10 st) och Maha Energy (30 st). Ovanstående inköp var på totalt 5579 kr.

I dotterns portfölj så blev det inga inköp denna månad utan vi inväntar ny insättning i februari för att kunna ta in Investmentbolaget Investor i hennes portfölj.

I sonens nystartade portfölj började vi med att ta in Latour (3 st). Även han kommer under februari månad plocka in Investor i sin portfölj. Investor, Latour, Svolder och Industrivärden är fyra investmentbolag som samtliga av våra familjers portföljer ska äga i slutet av 2020.

I sambons portfölj blev det också en hel del köp. Hon utökade sina innehav i Svolder B (4 aktier), Resurs Holding (7 st) samt eWork Group (4 st), Coca Cola-Co (4 st), Latour B (2 st) och Castellum (1 st) st. Dessa inköp var på totalt 3965 kr. Sambon närmar sig 50 000 investerat på Avanza vilket kommer innebära att hon får betala courtage. Detta kommer medföra att vissa småköp som vi nu kunnat göra inte kommer vara fördelaktigt då courtage procentuellt sett kommer bli högt. Det kommer istället bli något större inköp i max 3-4 bolag för hennes del då.

Nästa inlägg blir förhoppningsvis ett inlägg där vi kan berätta lite mer om oss själva och våran ekonomiska situation!

På återseende!
/Utdelningsfamiljen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Portföljerna i februari månad, 2020!

Årets andra månad är nu avslutad och den slutade ner rätt så kraftigt på grund av på en ökad Corona-oro! Börsen tappade hela den fina uppgån...