fredag 10 januari 2020

2019 i siffror - Nyårskrönikan!

Livet händer och förändras så plötsligt! Tanken var ju att detta inlägg skulle skrivits rätt så omgående efter nyårsafton men en ny liten Utdelningsjägare ville komma till familjen.
Så kan nog redan nu säga att 2020 års bästa händelse har inträffat då vi fick en liten pojke i början på året, vilket då medförde att det blev lite mindre fokus på min tilltänkta nyårskrönika.
Så nu njuter vi för fulla muggar hela familjen här hemma allihop! Vår nyblivna storasyster är inte alltid lika förtjust men vi tror att de kommer bli ett riktigt bra radarpar i framtiden! =)

Nu ska vi alltså titta tillbaka lite i backspegeln och se hur det gått för oss i Utdelningsfamiljen under 2019!

Föst och främst så var det ju året då vi startade Utdelningsfamiljen! Vilket skedde i maj månad då vi startade denna blogg. Sedan dess har det hänt en hel del med vårt sparande och vårt kapital som växt rätt så kraftigt under 2019.
Under de 8 månader som vi haft denna blogg har vi haft insättningar till våra utdelningsportföljer på Avanza med 60 000 kr, vilket är ett snitt på 7500 kr i månaden. Målet som vi nedtecknat och återkommit till i våra månadsrapporter var ju satt till 10 000 kr per månad. Så vi hamnar ju tyvärr något under vårt mål vad gäller insättningar av nytt kapital. Stor del till att vi hamnar under denna summa är att en av oss under hela denna period har varit föräldraledig. Med tanke på detta så får vi ändå vara nöjda med att v i lyckats spara så pass mycket varje månad!
Till 2020 har vi samma mål att vi ska lyckas med att investera 10 000 kr i månaden! Det är som sagt ett högt satt mål med tanke på att vi även under detta år ska vara föräldralediga. Dock så är förutsättningarna något bättre då vi kapat ner en hel del på våra fasta kostnader vilket kommer medföra att vi har mer pengar kvar varje månad att investera för.

Hur har då utvecklingen sett ut i våra portföljer? Den har varit riktigt bra och portföljerna som vi har haft hos Avanza har avkastat 35 % respektive 40,86 % vilket är bättre en jämförbara index. I faktiska pengar genererade denna uppgång 33 500 kr vilket är ett snitt på en ökning med 2791 kr i månaden! En bra start på vårt långsiktiga sparande. Både jag och min sambo vet att vi inte kommer ha denna fantastiska avkastning varje år, men med vår sparhorisont på 15 år så är vi oerhört optimistiska att vi ska nå vårt slutgiltiga mål om att bli ekonomiskt oberoende.
För oss innebär begreppet ekonomisk oberoende att vi ska kunna leva på våra utdelningar och bestämma över vår egen tid, alltså att vi ska kunna sluta jobba helt eller gå ner i tid allt beroende på hur vi känner om 15 år.



Det som vårt sparande inriktar säg på och som framgår rätt så tydligt i vår bloggs namn är ju utdelningsaktier. I princip så äger vi enbart aktier i bolag som har utdelning med undantag för 1-2 aktier. I utdelning under året inkasserade vi totalt 5440 kr, vilket ger oss ett snitt på 453 kr i månaden. Det är en lång väg klar tills vi når summor som kan täcka våra kostnader en månad men vi har tagit första steget mot en tryggare ekonomi!

I augusti tog vi också ett beslut som vi inte kommer att ångra och det var att starta en Instagram med samma namn som bloggen (Utdelningsfamiljen)! https://www.instagram.com/utdelningsfamiljen/
Intresset och engagemanget som vi funnit genom denna "värld" är ju slående och det ökar ju vår motivation med vårt sparande! Att vi även under dessa månader fått strax över 1000 följare minskar ju inte motivationen hos oss!  Alla kommentarer och ert engagemang gör ju en peppad att investera än mer, spara mer och lära sig än mer om börsen och våra bolag!



För att summera ihop året så är vi oerhört nöjda med starten av vår resa och ser med tillförsikt framemot 2020 och vad detta börsår har att erbjuda! =)

Via länken nedan har ni våra ekonomiska mål för 2020:

 https://utdelningsfamiljen.blogspot.com/2019/12/finansiella-mal-2020.html:

Stort tack till att just du vill följa vår resa in i 2020!

Med vänlig hälsning Utdelningsfamiljen




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Portföljerna i februari månad, 2020!

Årets andra månad är nu avslutad och den slutade ner rätt så kraftigt på grund av på en ökad Corona-oro! Börsen tappade hela den fina uppgån...